Vi rekommenderar

Bästa brödet vi ätit

Om vår favorit Lavain Bakery

Levain ligger i Upper West Side i New York, och är ett mysigt bageri i grannskapet där lokalbefolkningen hälsas med namn. En stadig ström av lojala stamgäster står sida vid sida med turister, ivriga att prova på den legendariska bakverk. Från en uppfinningsrik mängd rustika bröd till den världsberömda chokladchipkakan med sex ounce, allt bakas på plats, färskt varje dag av de finaste naturliga ingredienserna. Det som inte säljer den dagen går till för att mata de hungriga – ett uppdrag som har varit på plats sedan början.

Bageriet grundades 1994 av vännerna Connie McDonald och Pam Weekes. På den tiden var Connie i bank och Pam i mode. De båda, båda konkurrerande simmarna, tränade tillsammans för Ironman och – inte förvånande, eftersom deras outtröttliga träningsläge lämnade dem att svälta för god mat – de började en passionerad dialog om att skapa världens största chokladchipkaka.

Inom bara några år hade Levain Bakery blivit en grannskapsinstitution och en destination för epicious resenärer från hela världen. Efterfrågan fortsatte att växa. År 2000 öppnade de två andra bageriet i byn Wainscott på Long Island’s East End för att tillfredsställa deras vanliga klientell sommar i Hamptons. Och idag, via sin webbplats, skickar de nu sina världsberömda kakor till glada fans över hela världen och även oss på Chapmans.