Utbud

Bröllopstårtor

En bröllopstårta är den traditionella kakan som serveras vid bröllopsmottagningar efter middagen. I vissa delar av England serveras bröllopskakan vid en bröllopsfrukost; “bröllopsfrukosten” betyder inte att måltiden kommer att hållas på morgonen, men vid en tidpunkt efter ceremonin samma dag.

Smörgåstårtor

Smörgårstårta är en maträtt med svenskt ursprung populärt i Sverige, Estland (“võileivatort”), Finland (“voileipäkakku”) och Island (“brauðterta”). Det är en smakrik tårta som liknar en smörgås, men med stora mängder fyllning och garnering, liknar en skiktad grädde tårta.

Tårtor

Tårta är en form av söt mat gjord av mjöl, socker och andra ingredienser, som vanligtvis bakas. I sina tidigaste former var kakor modifieringar av bröd, men kakor täcker nu ett brett utbud av beredningar som kan vara enkla eller utarbetade, och som delar funktioner med andra desserter som bakverk, maräng, vaniljsås och pajer.

Kakor & Bakelser

En cookie är en bakad eller kokt mat som vanligtvis är liten, platt och söt. Det innehåller vanligtvis mjöl, socker och någon typ av olja eller fett. Det kan innehålla andra ingredienser som russin, havre, chokladchips, nötter, etc. I de flesta engelskspråkiga länder utom USA och Kanada kallas skarpa kakor kex. Chewier kex kallas ibland kakor även i Storbritannien. Vissa kakor kan också namnges efter deras form, till exempel datumfält eller staplar.